سوال اول :

دال معتقد است : برنامه درسی فرایندی است رسمی یا غیر رسمی که از طریق آن، یادگیرنده با نظارت مدرسه، معلوماتی را کسب می کند و شیوه درک آنها را در می یابد، مهارتهایی را فرا می گیرد و نگرش، ارزشگذاری و ارزشها را تغییر می دهد( شریعتمداری۱۳۷۵: ۵ و۶ )


سازماندهی یک سلسله فعالیت های یاددهی ویادگیری به منظور ایجاد تغییرات مطلوب در رفتار یادگیرنده ها و ارزشیابی میزان تحقق این تغییرات است(یارمحمدیان۱۳۸۹)


برنامه ریزی درسی ا زلحاظ مفهومی اشاره به یک فرایند دارد که حاصل یا نتیجه ی آن برنامه ی درسی است. واژه ی برنامه درسی به معنای میدان مسابقه و یا فاصله و مقدار راهی است که افراد باید طی کنند تا به هدف مورد نظر دست یابند(فتحی واجارگاه ۱۳۸۹)


تعریف من : برنامه ریزی شامل یک سری فعالیت های حساب شده در فرایند یادگیری و یاددهی که باعث میشه به نتایج مطلوبی برسیم


سوال دوم:

هدف، محتوا، فعالیتهای یادگیری، ارزشیابی (رابرت زایس)

1. هدف : جهت دهنده به نظام آموزشی و سنگ زیربنای آموزشی است. یکی از حیاتی ترین عناصر در فرایند برنامه ریزی درسی تعیین هدف یا اهداف است. هدف در فرآیند آموزشی چیزی جز حد یادگیری نیست (ملکی۱۳۸۶)

2. محتوا: منظور از محتوای یک ماده درسی عبارت است از دانش سازمان یافته و اندوخته شده، اصطلاحات، اطلاعات، واقعیت، قوانین،مفاهیم، تعمیم ها، پدیده ها و مسائل مربوط به همان ماده درسی است.(قورچیان ۱۳۷۴)

3. فعالیت های یادگیری : عبارت از مجموعه فعالیت‌هایی است که توسط معلم و به‌منظور تسهیل یا هدایت یادگیری در یادگیرندگان به انجام می‌رسد (مهر محمدی 1380، 43)

4. ارزشیابی: پامهام معتقد است که ارزشیابی یعنی تعیین ارزش کردن ارزشیابی آموزشی نظامدار 

دربرگیرنده سنجش رسمی ارزش پدیدههای آموزشی است ( عباس خورشیدی، ارزشیابی آموزشی)


سوال سوم:

مربیان و برنامه ریزان امروز ، نیاز به طراحی ، هدایت و سازماندهی تجربیاتی دارند که یادگیرندگان در خلال آن ها، درک و فهم بدست آورند نه این که صرفا" اطلاعات و مهارت های انتزاعی و ساده ای را بگیرند و این اطلاعات و مهارت های انتزاعی را به خاطر بسپارند. بنابراین تدریس و آموزش و نیز باورها و اندیشه های تربیتی ما نیازمند تغییر و تحولی اساسی خواهد بود که این تغییر و تحول مستم شناخت عمیق تر ماهیت برنامه ی درسی ، مبانی آن و انواع الگوها و مدل های برنامه ریزی درسی و ارزشیابی آموزشی است(یارمحمدیان1389)


سوال چهارم:

صاحب نظران معلمان را مبدا هر گونه تحول آموزشی و پرورشی دانسته و براین باورند که آنان با معلومات ، مهارت ها وآمادگی هایی که در دوران تربیت خود در مراکز تربیت معلم و یا دانشسراها کسب می کنند قادرند چهره سازمانهای آموزشی را به نحو چشمگیری دگرگون سازند و محیط های آموزشی را به فضاهای آکنده از محبت , صمیمیت , رشد وبالندگی مبدل ساخته و جو کلاس را فرح بخش و لذت آور سازند و با شیوه های مناسب انتقال عناصر و عوامل فرهنگی به دانش آموزان وبا به کارگیری روشهای مطلوب تربیتی زمینه ی رشد شخصیت آنان را فراهم سازند( وکیلیان 1375)


زهرا صحتی اصل

کلمات اختصاصی برنامه‌ریزی و مدیریت آموزشی آیناز سبزعلی‌پور

فصل ۱ نیاز به برنامه‌ریزی درسی | زهرا حقیقت

فصل ۱ نیاز به برنامه‌ریزی درسی | نازنین سروری

فصل ۱ نیاز به برنامه‌ریزی درسی | رضوان اسود

فصل ۱ نیاز به برنامه‌ریزی درسی | یاسمن مزمونی

فصل ۱ نیاز به برنامه‌ریزی درسی | فاطمه محمدطاهرپور

فصل ۱ نیاز به برنامه‌ریزی درسی | مرضیه شفیع

درسی ,آموزشی ,های ,برنامه ,ارزشیابی ,ی ,برنامه ریزی ,آموزشی است ,ارزشیابی آموزشی ,است که ,را به

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها


نرم افزار پخش مويرگي پايا دستنوشته ها بلاگ اختصاصی سید محمد حسینی گروه مهندسی آب mahyaerayaneh مقالات طراحی سایت پانوراما mikhakcezard جغرافیای فرهنگی Cultural Geography بهار نارنج